top of page

Kvinnehelse

Vår fysioterapeut Camilla Teigen jobber helprivat, med forsikringsavtaler, og holder ulike treningsgrupper. Les mer om gruppetrening HER.


Camilla har spesifikk kompetanse innenfor kvinnehelse, og har mye erfaring med både individuell behandling og gruppetrening under og etter svangerskap. Hun tilbyr også undersøkelse av bekkenbunnsmuskulaturen.  

Vaginal undersøkelse 

Noe av det som skiller en fysioterapeut med spesialiserg i kvinnehelse fra en generell fysioterapeut er at vi gjør vaginale undersøkelser og behandlinger. Det er ikke bare de som har født som kan ha nytte av dette. Mange sliter med symptomer fra ung alder. 

 

Dette er noe av det kvinner kommer med:

  • Urinlekkasje, overaktiv blære (stressinkontinens, urgeinkontinens eller blandingsinkontinens)

  • Lekkasje av luft og/eller avføring fra endetarm

  • Fremfall/underlivsprolaps. Følelse av nedpress, noe som detter ut/hul innvendig. 

  • 50% aktiverer bekkenbunnen feil - noen ønsker veiledning til riktige øvelser 

  • Smerter i blære

  • Undersøkelse etter fødsel

 

Jeg bruker god tid og undersøkelsen skjer på kvinnens premisser. Vi bruker vanlig benk og ikke en gynekologstol og de fleste synes det er helt uproblematisk. Vi bruker ikke spekulum. 

 

Jeg kan måle styrke og utholdenhet av bekkenbunnsmuskulaturen med et manometer. Da vil du få objektive mål, og en baseline å jobbe ut ifra. Det anbefales å reteste etter 4-6 uker. 

 

Deretter legger vi opp et tilpasset treningsprogram. Hos de som har behov bestiller jeg hjelpemidler som du får på blå resept. Det kan være apparater med elektrostimulering og biofeedback eller andre hjelpemidler. 

 

Etterfødselsjekk

Etterfødselsjekk eller bekkensjekken etter fødsel. Jeg undersøker kvinner fra 6 uker etter fødsel eller når de ønsker det. Da går vi gjennom svangerskapet, fødselen og tidligere skader/plager. Vi gjør en sjekk av delte magemuskler og ser på aktivering av mage og kjerne i tillegg til vaginal undersøkelse. Ved keisersnitt gjør jeg en undersøkelse av arret. Det kan være aktuelt å se på holdning og pusten. 

 

Generell kvinnehelse

Ellers ser jeg mye ulikt innen kvinnehelse. Vi følger opp gravide i svangerskapet, da ofte med bekkenleddsmerter. Jeg tilbyr ulike gruppetreninger for gravide og mor&barn-timer etter fødsel. 

Priser

60 min undersøkelse: 750kr

30 min oppfølging: 450kr

Vaginal probe til manometer: 120kr (kan brukes flere ganger)

Benkeunderlag: 30kr

Kurs: 

  • Bekkenrelaterte plager 1 og 2 (32+32timer)

  • Bekkenbunn 1: urininkontinens og underlivsprolaps (28t)

  • Sertifisert gravidtrenerinstruktør gjennom House of Femme i Tronheim

Camilla teigen_edited_edited.jpg
  • Instagram
bottom of page